13 october 2021, 12:00 views 1477
Un centru cultural care să poarte numele maestrului Eugen Doga ar putea apărea în Chișinău
13 october 2021, 12:00 views 1477

Un centru cultural care să poarte numele maestrului Eugen Doga ar putea apărea în Chișinău

În centrul Capitalei ar putea apărea un centru cultural în numele maestrului Eugen Doga. Cu o astfel de propunere a venit edilul Ion Ceban, care le-a solicitat consilierilor municipali să-i susțină proiectul. Potrivit lui Ceban, ar fi nevoie de aproximativ cinci milioane de lei.

Centrul cultural ar urma să fie amplasat într-o clădire situată la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri cu Veronica Micle, care are o suprafață de 228 de metri pătrați. Edificiul va fi în gestiunea Direcției Cultură, transmite publika.md.

"Acolo poate fi un centru cultural în numele maestrului Eugen Doga. Dumnealui a fost cel care a ales această clădire. Noi am încercat să-i oferim mai multe opțiuni din ceea ce avem noi", a spus Ceban.

Iniţial, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, ulterior va fi elaborat proiectul și vor fi alocați banii necesari. Ion Ceban susține că a discutat subiectul cu ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

"Nu cred că autoritatea centrală ar fi împotrivă să ne coagulăm eforturile ca maestrul Doga să se bucure de acest centru cultural fiind în viață", spune edilul.

În 2022, marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani, iar municipalitatea se gîndește să organizeze atunci mai multe evenimente dedicate maestrului.

Source: www.publika.md

Keywords:

Chisinau , centru , Eugen Doga

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
387 locuitori

Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.