Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2012, 09:42 views 4059
03 martie 2012, 09:42 views 4059

Şcolile din Chişinău intenţionează să treacă la bufete suedeze pentru copii

Bufetul sudez pentru alimentarea copiilor va fi testat în şcolile din Chișinău. În acest scop, în a doua jumătate a anului de studii 2011-2012 va fi implementat un proiect pilot în cîteva instituţii de învăţămînt, iar dacă acesta va avea succes, din 1 septembrie va fi aplicat în toate şcolile.

Şefa Direcţiei Educaţie din cadrul Primăriei Chișinău, Tatiana Tverdohleb, a declarat pentru NOI.md că mai mulţi directori de şcoli din capitală şi-au exprimat dorinţa ca în instituţiile lor să fie create bufete suedeze. Acest sistem prevede că elevii se deservesc singuri. „Copiii vor avea posibilitatea să aleagă din produsele alimentare propuse, iar meniul acestora va fi diversificat”, a explicat Tverdohleb.

Totodată, ea menţionat că, pînă la aplicarea noii metode de alimentare a copiilor, este necesar de evaluat dacă şcolile dispun de condiţii şi tehnica specială.

În prezent, statul alocă circa 7 lei pentru alimentarea zilnică a unui copil. Nu se cunoaşte însă bugetul necesar pentru implementarea bufetului suedez.



Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.