Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 martie 2015, 15:20 views 12042
Carnavalul de la Mamaia s-a mutat pentru o zi la Chişinău
09 martie 2015, 15:20 views 12042

Carnavalul de la Mamaia s-a mutat pentru o zi la Chişinău

Carnavalul de la Mamaia s-a mutat pentru o zi la Chişinău. Animatorii din România au defilat în costume colorate şi sclipitoare în faţa moldovenilor, pe care speră să-i ademenească la vară pe litoralul Mării Negre. Parada a avut loc în cadrul primului Târg de Turism din Republica Moldova.

Carnavalul de Mamaia, care ani la rând atrage pe litoral mii de turişti, a putut fi admirat astăzi şi la Chişinău. Cei drept, parada nu a fost la fel de spectaculoasă, chiar dacă publicul a fost răsfăţat cu fete îmbrăcate sumar şi cu tradiţionalii rege şi regina.

Spectacolul a fost organizat cu scopul de a atrage turiştii din Republica Moldova în staţiunile însorite din Mamaia.

"Ştim că turiştii moldoveni merg mai mult pe litoralul altor ţări, în Turcia, Grecia, Bulgaria, pe noi ne interesează să-i invităm acasă, în România, pe litoralul românesc", a spus președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin.

Operatorii turistici spun că pe lângă plajele fiebrinţi, la Mamaia se dau cele mai tari petreceri.

"Maia este capitala distracţiei, nu te distrezi nicăieri, mai ca în Mamaia, nici chiar în Ibitza".

Unii moldoveni nu s-au prea lăsat convinşi să meargă în vacanţă anume la Mamaia, şi asta pentru că preţurile sunt mari alţii, însă, mai stau pe gânduri.

"Putem să plecăm, ca atare avem de gând să mergem la greci, dar Mamaia o să încercăm nu am fost niciodată. Fetele îs frumoase? Sigur, da, destul de frumoase".

La Târgul de Turism din Chişinău au fost expuse oferte şi pentru cei care vor să-şi petreacă vacanţa de vară în Bulgaria, Grecia şi Turcia.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

carnaval , Chisinau , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.