Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 septembrie 2023, 11:00 views 683
Marahovschi, despre
04 septembrie 2023, 11:00 views 683

Marahovschi, despre "Conacul Balioz": Primăria nu reacționează în niciun fel"

Administrația complexului muzeal "Conacul Balioz", situat în satul Ivancea, raionul Orhei, face tot posibilul pentru a conserva monumentul istoric și arhitectural și a-l transforma într-un loc de pelerinaj turistic. O solicitare recentă adresată autorităților locale de a dedica unul dintre spații pentru artizanat nu a primit răspuns. Consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi, a făcut un apel video.

Marahovschi s-a arătat indignat de faptul că administrația locală nu încearcă să dezvolte cartea de vizită a comunei Ivancea:

"Am aflat recent că administrația muzeului, din moșia Balioz, a apelat la conducerea primăriei cu propunerea de a deschide o sală separată dedicată meșteșugarilor din Ivancea și ivancenilor în general. Și am fost destul de surprins și indignat de faptul că Primăria nu a reacționat în niciun fel. Nu se poate face așa ceva! Nu poți să faci ca totul să se rezume la profit. Primarii vin și pleacă. Iar conacul Balioz este un patrimoniu istoric și cultural care va fi un semn distinctiv al Ivancei pentru mulți ani de acum încolo. Și trebuie să fie întreținut!", a menționat Marahovschi.

Anterior, într-un interviu pentru Noi.md, directorul complexului muzeal, Mihail Potorac, a declarat că parcul conacului se află într-o stare deplorabilă și necesită lucrări de amenajare.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.