Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

Misterul toamnei, în creaţia copiilor

Concursul «Toamna de Aur» a devenit o adevarată artă de meserie pentru elevii de la liceul teoretic «Alexe Mateevici» din Şoldăneşti. Acest fapt a fost confirmat şi în cadrul ediţiei 2011, unde copiii au expus foarte multe lucrări la aşa-numitul târg al toamnei. Fiecare clasă a demonstrat diverse compoziţii şi lucrări confecţionate din frunze, legume, fructe şi alte daruri ale toamnei. Directoarea liceului, Tamara Cernalev, a precizat că acest concurs în instituţie se desfăşoară deja de şapte ani şi de fiecare dată copiii dau dovadă de mai multă ingeniozitate şi perseverenţă. A fost prezentă la sărbătoare şi zâna toamnei, care a împodobit evenimentul.

Examinând exponatele confecţionate, este lesne a observa că la ediţia din anul curent au prevalat bostanii. Din acest produs al toamnei, copiii au improvizat diverse coşuri, vaze, cărucioare şi alt fel de unităţi de transport. După cum au menţionat şi elevii, în mare parte, prin lucrările sale, ei s-au străduit să redeie atmosfera de la ţară, din gospodăriile bunicilor. În opinia Elenei Ciorici, director adjunct al liceului, participanţii la concurs au întrunit condiţiile competiţiei, manifestând originalitate, activism şi artistism. În special, s-au evidenţiat liceenii din clasele a zecea şi a doisprezecea, care s-au plasat pe locuri de frunte în clasament. Fantezie dezvoltată şi ingeniozitate au demonstrat elevii din clasele a V, VI, VII şi IX. Un loc aparte în cadrul manifestaţiei l-au avut bucatele tradiţionale, pregătite de clasa XII. Tinerele gospodine au îmbogăţit expoziţia cu mămăliga cu brânză, cu sărmăluţe, plăcinte şi cu alte bunuri din bucătăria moldovenească.

Sursa: impulstv.com

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.