Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 februarie 2015, 15:20 views 10608
La Orhei s-a scumpit pîinea
09 februarie 2015, 15:20 views 10608

La Orhei s-a scumpit pîinea

Începutul lunii februarie a adus scumpirea pâinii la Orhei. Astfel, o brutărie din localitate a majorat preţul cu aproape 10 la sută. Vasile Bumacov, ministrul în exerciţiu al Agriculturii, a declarat pentru Mesager că autorităţile nu pot interveni în această situaţie, deoarece, brutăria este privată.

Oamenii cumpără acum pâine cu 30 de bani mai scump: o franzelă costă 3 lei şi 60 de bani. Prea mult pentru posibilitățile financiare ale unor cumpărători, care spun că pâinea este cel mai solicitat produs de care au nevoie în fiecare zi.

Motivul scumpirii pâinii este creşterea preţului la grâu, afirmă directorul brutăriei, Ion Brodeţchi.

Vasile Bumacov, ministrul în exerciţiu al Agriculturii, a declarat pentru Mesager că este o afacere privată și nu se poate interveni în această situaţie. „Grâu avem de ajuns. Nu aceasta este cauza, dar se scumpesc toate celelalte resurse materiale, din cauza devalorizării leului. Este piaţă liberă. Omul a decis că este în pierdere şi, probabil, atunci a mărit preţul, atunci va fi responsabil dacă nu va putea comercializa", afirmă Vasile Bumacov.

Potrivit Ministerului Agriculturii, preţurile la produsele de panificaţie ar putea fi majorate în cazul în care vor creşte tarifele pentru energie electrică, combustibil sau transport.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

pîine , preţ , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.