Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2011, 10:37 Miniatura views 7085
18 octombrie 2011, 10:37 Miniatura views 7085

Hramul oraşului Floreşti

Cu ocazia sărbătoririi Hramului or. Floreşti – Acoperămîntul Maicii Domnului, primăria or. Floreşti a pregătit un program special. Locuitorii oraşului au avut posibilitatea de a urmări spectacolul susţinut de ansamblurile folclorice, de solişti de muzică uşoară.

Melodii vibrante, dansuri populare, cîntece folclorice – au fost prezentate spectatorilor nu numai de ansamblurile locale, dar şi din oraşele Soroca, Şoldăneşti, Drochia, Ungheni.

Toţi participanţii în cadrul programului au fost premiaţi cu diplome şi cărţi despre or. Floreşti.

Cu ocazia serbării Hramului or. Floreşti, locuitorii au fost felicitaţi de Vasile Macovei – participant la Fabrica de Staruri şi de Anişoara Puică – interpretă de muzică uşoară.

Atmosfera de sărbătoare a fost plină de zîmbete, distracţii şi bună dispoziţie. Locuitorii şi oaspeţii or. Floreşti au avut parte nu doar de un program de sărbătoare, ci şi au avut posibilitatea de a urmări un meci de fotbal dintre echipele F.C. „Floreşti” şi „Vulturaşii”. Pe data de 14 octombrie, Hramul Acoperămîntul Maicii Domnului a fost serbat în 10 localităţi din raionul Floreşti.


 

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.