Arată noutățile începînd cu...

eye 2770 Vizualizări

Despre sare - cu zîmbet


Foto: folksland.net

Panica artificială și cererea exagerată a populației pentru sare, care au creat probleme temporare cu disponibilitatea acestui produs în anumite magazine din Moldova, au devenit subiect de glume și de noi anecdote, care sînt extrem de importante în aceste vremuri grele.

Iată una dintre aceste glume care a apărut în rețea:

- Fă, re, mi, fa, sol...

- Sare nu este.

- Fă, re, mi, fa... la, si, do.

Anterior, Ministerul Economiei a confirmat că Republica Moldova are rezerve suficiente de sare. În ianuarie-februarie au fost importate peste o mie de tone de sare alimentară (iodată și neiodată). Importatorii de sare au confirmat că nu există probleme cu satisfacerea cererii interne a Moldovei cu acest produs.

Deși sarea este importată în principal din Ucraina (85%), produsul este adus în țară de pe alte piețe, inclusiv Bulgaria, România, Polonia și Italia. În consecință, comercianții vor reface stocurile pe aceste și pe alte piețe. Panica artificială și adaptarea mai lentă la schimbările cererii din lanțul de aprovizionare provoacă unele piedici temporare ale livrării. În acest context, Ministerul Economiei repetă că nu există motive de panică, precum și riscul ca anumite categorii de mărfuri să dispară din comerț.

Cuvinte cheie:

sare , umor , Moldova , magazin

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciulucani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
382 locuitori

Ciulucani este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 5 km de oraşul Teleneşti şi la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîtului din anul 2004, populaţia satului constituia 382 de oameni. Satul Ciulucani a fost menționat documentar în anul 1611.

Citeşte mai departe