Mergi spre compartimentul: Arhitectura
25 iunie 2012, 12:32 Arhitectura views 7058
25 iunie 2012, 12:32 Arhitectura views 7058

Monument istoric cu scandal

Monumentul istoric din strada Şciusev 52, care datează din secolul 19 şi are însemnătate naţională, riscă să dispară, informează trm.md. Asta pentru că în locul lui urmează să apară un bloc administrativ. Proprietarul construcţiei însă, dă asigurări că va menţine faţada actualului edificiu, relatează trm.md.

Autorităţile spun că proprietarul poate începe oricînd lucrările de construcţie, întrucît are toate actele în regulă, inclusiv decizia instanţei de judecată.

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, spune că intenţia proprietarului este nu de a demola, ci de a reconstrui un monument de arhitectură

Edificiul din strada Șciusev 52 este introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chișinău. Din anul 1993 pînă în prezent, în capitală au dispărut 86 de monumente arhitectonice de importanţă naţională şi municipală.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
514 locuitori

Socoleni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 locuitori. Satul Socoleni a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.