Mergi spre compartimentul: Teatrul
19 ianuarie 2012, 11:02 Teatrul views 5785
19 ianuarie 2012, 11:02 Teatrul views 5785

Premieră la Teatrul Național de Operă și Balet

Pe 22 ianuarie pe scena Teatrului Național de Operă și Balet va avea loc premiera operei „Manon”, consacrată jubileului de 55 de ani ai teatrului.

Opera lirică „Manon” de Jule Massne va fi interpretată în limba franceză. Pentru premieră a fost pregătit un decor nou, costume noi (80 de pălării şi circa 200 de costume). În ansamblu, pentru montare s-a cheltuit mai mult de un milion de lei.

Regizorul operei este  Sandu Vasilache, iar repetițiile au început în mai anul trecut. Specialiştii de la Alianţa Franceză i-au ajutat pe soliști avînd grijă de corectitudinea limbi franceze.

Sandu Vasilache a afirmat că s-a străduit să imprime spectacolului aroma parfumului francez, să monteze o adevărată operă europeană.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.