Filtru pe categorii

Crasnoe, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

[în sus]Populația

Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011.

[în sus]Istoria localitații

Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea de cîteva familii de coloniști nemți, care în timpul celui de-al doilea Război Mondial s-au repatriat în Germania. Localitatea se află la marginea de vest a orașului Grigoriopol și astăzi practic s-a contopit cu acesta.

În perioada sovietică aici a fost deschisă o școală primară, club cu instalație cinematografică, bibliotecă, ateliere de deservire socială, oficiu poștal, grădiniță, magazin.

Comentarii

 (0)

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iliciovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Citeşte mai departe