30 ianuarie 2019, 11:20 Sănătate views 10126
Secţia oftalmogie a Spitalului Clinic Republican a fost dotată cu echipament modern
30 ianuarie 2019, 11:20 Sănătate views 10126

Secţia oftalmogie a Spitalului Clinic Republican a fost dotată cu echipament modern

Secţia oftalmologie a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga" (SCR) a fost dotată cu noi echipamentele medicale performante destinate tratamentului bolilor oftamologice din cauza diabetului zaharat, miopiei de grad avansat şi alte afecţiuni retiniene, donate de către Organizaţia Hjelp Moldova din Norvegia.

Astfel, baza tehnologică a secţiei a fost fortificată cu un Ecoscan - destinat pentru biometria, calculul pseudofacului (lentilei intraoculare), indispensabil pentru pregătirea preoperatorie a pacieţilor cu cataractă, diagnosticul unor patologii precum: decolare de retină şi de coroidă, hemoftalm, tracţie vitreoretiniană, luxaţie de cristalin, retinoschizis, tumori intraoculare, corpi străini intraoculari şi un Laser pol anterior –pentru tratamentul cataractei secundare, care reprezintă o complicaţie frecventă a operaţiei de cataractă ce constă în opacifierea capsulei posterioare a cristalinului.

Cu doi ani în urmă, Secţia oftalmologie, SCR a beneficiat de laser de pol posterior pentru tratamentul complicaţiilor diabetului zaharat şi al glaucomului incipient, dar şi de tomograf în coerenţă optică pentru diagnosticarea şi investigarea bolilor retinei si nervului optic.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

spital , echipament medical

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
19 locuitori

Chirov este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 89 km de Chișinău. Populaţia satului Chirov alcătuia 19 oameni în anul 2012. Satul Chirov a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.