12 iulie 2013, 10:02 Sport views 5075
12 iulie 2013, 10:02 Sport views 5075

Sportivii moldoveni au cucerit încă o medalie la Universiadă


Foto: ipn.md

Încă o medalie de bronz pentru Moldova la Universiada Mondială, care se desfăşoară în oraşul Kazan, Rusia. Joi, 11 iulie, luptătorul de stil liber, Piotr Ianulov, a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere în categoria de greutate 84 kg. În etapele preliminare, sportivul a repurtat victorii în faţa lui Serdar Boke din Turcia şi Jordan David Steen din Canada, transmite IPN.  

În sferturile de finală, Ianulov a fost învins de romînul Gheorghiţă  Ştefan, scor 1-3. În pofida înfrîngerii, luptătorul de 27 ani şi-a continuat evoluţia în recalificări, unde a înregistrat alte succese în duelurile cu francezul Stephane Marczinski şi Umidzhon Ismanov, care i-au adus poziţia a treia în clasamentul final.

Este a noua medalie de bronz pentru delegaţia Moldovei la competiţia din Rusia, la care se mai adaugă şi una de argint cucerită de luptătorul la brîu Maxim Mamulat.

Tot astăzi, 11 iulie, la turneul de lupte libere, Anatol Buruian (55 kg) şi Vladimir Gotişan (66 kg) au fost eliminaţi în rundele preliminare, iar Alexandru Romanov (120 kg) a cedat în sferturile de finală.

Şanse la medalie păstrează şi halterofilul Gheorghe Cernei. După exerciţiul smuls, în categoria 85 kg, el ocupă locul 3, cu rezultatul 165 kg, iar conaţionalul său Dumitru Captari – poziţia 9.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

sport , medalie , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.