08 iulie 2013, 10:11 Sport views 78921
08 iulie 2013, 10:11 Sport views 78921

Prima medalie de aur la Campionatul european de lupte pentru juniori


Foto: trm.md

Republica Moldova a cucerit prima medalie de aur la Campionatul european de lupte pentru juniori de la Skopje-Macedonia. Elena Ţurcan a devenit campioană continentală la categoria de 55 de kilograme.

În finală, moldoveanca a întîlnit-o pe ucraineanca Larisa Skoblyuk pe care a învins-o fără drept de apel cu 12 puncte, informează trm.md.


Ţurcan este originară din Criuleni şi este discipola Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

O altă reprezentantă din Moldova, Emilia Budeanu, s-a clasat pe locul doi în cîntarul de 44 kg, iar Doina Roşcovanu a încheiat pe 8 categoria de 48 kg.

De partea cealaltă, la încheierea turneului de greco-romane, lotul naţional a cucerit trei medalii. Alexandru Biciu (55 kg) a cucerit argintul la categoria de greutate 55kg, iar Daniel Cataragă (60 Kg) şi Petru Şevciuc (74 kg) au cucerit medalia de bronz.

Competiţia se va încheia cu concursul de lupte libere masculin.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sport , medalie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2775 locuitori

Răspopeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Răspopeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2775 de oameni. Pentru prima dată satul Răspopeni este menționat într-un document datînd din anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.