06 noiembrie 2012, 10:49 Sport views 5898
06 noiembrie 2012, 10:49 Sport views 5898

Noile realizări ale moldovenilor de la „Voievod”

Reprezentanții Federației de Luptă Națională Voievod și-au încheiat recent evoluția la mai multe campionate din țară și străinătate care au avut loc concomitent.

Ion Stăvilă a luat argint la lupte în categoria de greutate de pină la 85 kg și bronz  la proba spargere, iar Mihail Stăvilă a cucerit medalia de bronz la lupte în categoria de greutate de pină la 90 kg. Lotul național Voievod, format din doi luptători, a participat pentru a 12-a oară consecutiv la campionatul Euro Asiatic din Girne. De remarcat că la competiție au participat peste 200 de sportivi din 10 ţări - Moldova, Turcia, Cipru, Azerbaigean, Georgia, Iran, Pakistan, Kazahstan, Russia, Canada.

În acest weekend un grup de opt sportivi ai Federației de Luptă Națională Voievod au debutat pe ringul K-1, la primul campionat rezervat amatorilor. Cea mai bună clasare a reușit-o Victor Fordea la categoria de greutate de pînă la 91 de kg. Deasemenea Dumitru Sevastian, Vlad Canțer și Corneliu Izbaș au izbutit să meargă în ultima fază a competiției însă au pierdut în marea finală.

De remarcat că Federația Voievod a avut opt sportivi în ring, majoritatea dintre ei fiind la prima experiență a unor concursuri de acest gen. Astfel, nu este exclus ca pe viitor aceștia să fie incluși în lotul reprezentativ al federației. 

Cuvinte cheie:

sport , moldovenii , lupta , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.