04 aprilie 2019, 12:25 Sport views 12402
Un moldovean a devenit campionul Spaniei la canotaj (Foto)
04 aprilie 2019, 12:25 Sport views 12402

Un moldovean a devenit campionul Spaniei la canotaj (Foto)

Un tînăr sportiv, originar din Republica Moldova, a obținut titlul de campion național al Spaniei la canotaj, urmînd să reprezinte țara la turneul european.

Djamili Roman a devenit primul din această țară la canotaj, după ce a trecut linia de finiș a campionatului Spaniei înaintea adversarilor săi. Moldoveanul a luptat alături de coechipieri lui împotriva altor reprezentanți a diferitor regiuni din țară, pe care i-a întrecut cu mult, obținînd medalia de aur.

Atunci cînd a finisat cursa sportivul nici măcar nu realizase că a ajuns primul și că tocmai devenise campionul Spaniei. Datorită punctajului acumulat, tînărul a urcat și în clasamentul european printre tineri.

Titlul i-a fost înmînat de președintele Federației Andaluze de Canotaj, D. Pedro Pablo Barrios, care a și menționat că demult nu a remarcat un tînăr atît de talentat și dedicat acestui sport, urîndu-i mult succes și la Campionatul European.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

Spania , canotaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.