02 octombrie 2015, 16:33 Sport views 5707
Maratonista Lilia Fisikovici va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice
02 octombrie 2015, 16:33 Sport views 5707

Maratonista Lilia Fisikovici va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice

Federaţia de Atletism din Moldova a mai obţinut o calificare la Jocurile Olimpice din vara anului viitor. Lilia Fisikovici a ajuns a doua la finişul Maratonului din Varşovia, cu un rezultat de 2 ore 35 min. 12 sec., timp care i-a permis să acceadă la Olimpiada de la Rio, transmite IPN.

Rezultatul înregistrat în Polonia este o performanţă personală pentru sportiva din Tiraspol. Ea a devenit a treia atletă care a îndeplinit baremul olimpic, după Zalina Marghieva (aruncarea ciocanului) şi Roman Prodius (maraton).

Din cele 1015 femei participante la prestigiosul maraton din Varşovia, au reuşit calificarea la Jocurile Olimpice încă 5 alergătoare din Kenya, Etiopia şi Polonia.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , maraton , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.