10 february 2015, 16:33 Sport views 5705
Maratonista Lilia Fisikovici va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice
10 february 2015, 16:33 Sport views 5705

Maratonista Lilia Fisikovici va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice

Federaţia de Atletism din Moldova a mai obţinut o calificare la Jocurile Olimpice din vara anului viitor. Lilia Fisikovici a ajuns a doua la finişul Maratonului din Varşovia, cu un rezultat de 2 ore 35 min. 12 sec., timp care i-a permis să acceadă la Olimpiada de la Rio, transmite IPN.

Rezultatul înregistrat în Polonia este o performanţă personală pentru sportiva din Tiraspol. Ea a devenit a treia atletă care a îndeplinit baremul olimpic, după Zalina Marghieva (aruncarea ciocanului) şi Roman Prodius (maraton).

Din cele 1015 femei participante la prestigiosul maraton din Varşovia, au reuşit calificarea la Jocurile Olimpice încă 5 alergătoare din Kenya, Etiopia şi Polonia.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.