19 noiembrie 2013, 15:57 Caleidoscop views 6068
19 noiembrie 2013, 15:57 Caleidoscop views 6068

Cuvîntul anului 2013 a fost ales de Dicţionarele Oxford


Foto: life.obozrevatel.com

"Selfie", autoportret foto realizat cu telefonul mobil şi postat apoi pe reţelele de socializare online, a fost ales cuvîntul anului 2013 de Dicţionarele Oxford, lucrări de referinţă pentru limba engleză.

"Selfie" a fost preferat cuvintelor "twerk", dans sugestiv pe care l-a făcut celebru cîntăreaţa americană Miley Cyrus, şi "binge-watch", vizionare maraton a programelor TV, se arată marţi într-un comunicat preluat de AFP, informează Agerpres.

Dicţionarele Oxford, ce recurg la un instrument de căutare capabil să analizeze aproape 150 milioane de cuvinte din limba engleză folosite pe internet în fiecare lună, au descoperit că utilizarea cuvîntului "selfie" a crescut cu 17.000% în ultimul an. Potrivit acestei surse, prima apariţie a cuvîntului a fost semnalată în 2002, pe un forum de conversaţii online australian.

"Reţelele de socializare au contribuit la popularizarea acestui termen, hashtag-ul +selfie+ apărînd pe site-ul de fotografii Flickr din 2004", a spus Judy Pearsall, director editorial al Oxford Dictionaries. "Însă utilizarea lui s-a răspîndit mult doar din 2012, cuvîntul selfie fiind folosit în mod curent", a adăugat ea.

Termenul "selfie" nu a intrat încă în Oxford English Dictionary (OED). E inclus în OxfordDictionaries.com din luna august. În aceeaşi lună, un "selfie papal" circula intens pe internet: Papa Francisc a pozat în mijlocul unui grup de adolescenţi, unul din ei făcînd fotografia cu telefonul mobil.

Sursa: romaniatv.net

Cuvinte cheie:

cuvînt , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1009 locuitori

Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.