06 octombrie 2017, 12:20 Caleidoscop views 8338
Cernobîlul - după 30 de ani de la tragedie (Foto)
06 octombrie 2017, 12:20 Caleidoscop views 8338

Cernobîlul - după 30 de ani de la tragedie (Foto)

Nu poate fi adevărat ...

Vederea actuală din pădurea de la Cernobîl a șocat întreaga lume! În prezent, în Ucraina este implementat un proiect, al cărui scop este să studieze natura sălbatică din jurul Cernobîlului. Acest proiect îi va ajuta pe oamenii de știință să cerceteze și să înțeleagă ce se întîmplă în zonele, unde nivelul de radiații este înalt.

Conform datelor preliminare ale proiectului, omul s-a dovedit a fi mai distructiv pentru lumea animală, în comparație cu zona de înstrăinare a Centralei Nucleare de la Cernobîl. Populația animalelor sălbatice a ajuns aici la cifre exagerat de mari, în ultimii 30 de ani. La ora actuală pădurile de la Cernobîl sînt arhipline cu elani, lupi și cerbi. Natura aici pare să-și fi regăsit armonia.

Experții cred că anume lipsa de oameni a cauzat creșterea populației mamiferelor sălbatice, și nu radiația. Omul este o mașină distrugătoare, cînd vede propriul profit.

În afară de aceasta, experții au reușit să înregistreze urme ale ursului polar european, care nu a mai fost în aceste zone mai mult de un secol.

În pădurile de la Cernobîl au fost, de asemenea, înregistrate mari populații de lupi, mistreți.

Cercetătorii, cu ajutorul unui elicopter, au urcat în aer, pentru a fixa urme de animale pe zăpadă.

S-a dovedit că în regiunile, abandonate de om, s-au întors specii rare de diverse animale, spre exemplu, rîsul european.

Specialiștii au reușit să stabilească faptul că accidentul nu a cauzat niciun prejudiciu naturii și mediului. Explozia de la Cernobîl a creat o rezervație naturală uimitoare pe o suprafață impunătoare, acest lucru fiind pur și simplu fantastic! Acum este deja clar că radiația pentru toate tipurile de animale de aici a creat aici condiții, pur și simplu, ideale pentru dezvoltare!

Sursa: alibabaru.com

Cuvinte cheie:

Cernobil , fotografie , catastrofe

Comentarii

 (1)
  • #1 Doru Răspunde Citează selecţia
    Nu exagerati cu ursii polari in Ucraina. Poate mai scrieti si despre Yeti ca a fost vazut la Cernobyl. E mai credibil :)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.