07 decembrie 2015, 16:52 Caleidoscop views 6400
Participați la un concurs de eseuri și colaje de Ziua Internațională Anticorupție
07 decembrie 2015, 16:52 Caleidoscop views 6400

Participați la un concurs de eseuri și colaje de Ziua Internațională Anticorupție

Ambasada S.U.A. în Republica Moldova vă invită să marcati aceasta zi prin participarea la un concurs de eseuri și / sau desen la tema Ziua Anticorupției. Concursul de eseuri este deschis participanților în două categorii de vârstă: 16-20 ani și 20-30 ani.

Participanții sunt invitați să scrie un eseu pe tema „Prevenirea corupției este necesară pentru dezvoltarea viitorului." În lucrările lor participanții ar trebui să ia în considerare cauzele corupției, a impactului acesteia asupra educației, sănătății, justiției, democrației, prosperității, și societății moldovenești, precum și măsurile posibile pentru a rezolva problema. Pentru ambele concursuri, un grup de diplomați americani și experți locali vor selecta câștigătorii din fiecare categorie de vârstă. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 9 decembrie, pe Ziua Internațională Anticorupție.

Concursul de eseuri

Condiții:

#. Eseurile trebuie să fie de o pagină sau două – maxim
#. Lucrările trebuie să fie originale
#. Eseurile pot fi în limba engleză, rusă sau română

Data limită marți 8 decembrie 2015

Locul pentru depuneri: Centrul American de Resurse/ Colțișoarele Americane

Concursul de colaje

Crearea posterelor / colajelor privind prevenirea corupției este deschis persoanelor în două categorii de vârstă 6-14 ani și 15-25 ani. Acesta are tema „E timpul să te trezești!" Participanții pot utiliza orice materiale care îi vor ajuta să transmită mesajul. Scopul este de a fi creativ, și să exprimi prin artă.

Condiții:

#. Elaborarea / poster / colajul ar trebui să reprezinte tema de mai sus
#. Lucrările pot fi create acasă sau Centrul American de Resurse/ Colțișoarele Americane
#. Data limită marți 8 decembrie 2015

Locul pentru depuneri: Centrul American de Resurse/ Colțișoarele Americane

Ziua Internațională Anticorupție este un eveniment anual organizat de ONU la data de 9 decembrie. Problema corupției este cunoscută în fiecare țară din întreaga lume. Acest fenomen politic, economic și social amenință și subminează instituțiile democratice, contribuie la instabilitatea guvernamentală și încetinește dezvoltarea economică.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

concurs , coruptie , desen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
4995 locuitori

Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.