02 noiembrie 2023, 16:00 Personalități views 1281
Maria Codreanu. «Fetița care cîntă»
02 noiembrie 2023, 16:00 Personalități views 1281

Maria Codreanu. «Fetița care cîntă»

Era numită «Dalida a Moldovei». Dar mai degrabă este un complement pentru Dalida însăși, deoarece interpreta dintr-un sat moldovenesc avea propriul stil, irepetabil și imediat recunoscut, care nu avea nevoie să fie comparat cu altele.

Deși Maria Codreanu locuiește în Rusia și în ultimul timp nu mai evoluează în scenă, în Moldova oamenii își amintesc de ea și-i preferă în continuare piesele. Spre exemplu, recent pe rețelele de socializare a devenit foarte popular «Cîntec despre Chișinău» interpretat de ea. Și acum, în sec. ХХI, uimește neobișnuitul stil, gust, rafinament cu care este interpretată această piesă. Maria Codreanu este cunoscută ca interpretă a unor piese lirice și a romanțelor, precum și pentru cele de o înaltă rezonanță patriotică. Da «Cîntec despre Chișinău» - este și jazz, și tangou, și încă ceva neclar, dar cu siguranță minunat. Pe atunci – un veritabil «occident». Fetițele visau să-i semene ei, purtau aceiași «coadă», ca ea. Televiziune, radio, discuri, concerte… Evident, în spatele acestui succes era nu doar talentul înnăscut, dar și o muncă colosală.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Maria Codreanu , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.