29 septembrie 2021, 08:30 Personalități views 1924
S-a stins din viață Iurie Tișcenco - legenda jurnalismului moldovenesc
29 septembrie 2021, 08:30 Personalități views 1924

S-a stins din viață Iurie Tișcenco - legenda jurnalismului moldovenesc

A decedat bine-cunoscutul jurnalist din R. Moldova, un excelent ziarit profesionist, fostul redactor-șef al ziarului "Независимая Молдова", Iurie Petrovici Tișcenco, transmite Noi.mdCeremonia de rămas bun va avea loc 29 septembrie în sala pompe funebe "Ritus" (Doina) între orele 14:00 și 15:00.

Colegii săi, exprimînd cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor, menționează că Iurie Tișcenco a fost ultimul redactor-șef al ultimului mare ziar moldovenesc.El avea o responsabilitate colosală, un volum colosal și o încărcătură colosală, dar în același timp lui îi era caracteristică blîndețe aproape familiară, umorul, înțelegerea și atenția față de problemele angajaților, capacitatea de a crea o atmosferă de lucru și, în același timp, confortabilă și prietenoasă.

Iurie Tișcenco a fost un secretar executiv minunat, un virtuoz al machetei, un Stradivarius al rîndului, iar el, chiar fiind redactor-șef, uneori îi plăcea să dea lecții machetatorilor și să le arate cum ar trebui să arate un ziar cu adevărat frumos.

Cuvinte cheie:

jurnalist , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1064 locuitori

Hruşova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Chetroasa, Ciopleni şi Hruşova. Satul Hruşova este situat la o distanţă de 24 km de oraşul Criuleni şi la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Hruşova constituie 1064 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hruşova datează din 5 mai 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.