28 august 2013, 09:50 Realitatea moldovenească views 9642
28 august 2013, 09:50 Realitatea moldovenească views 9642

Republica Moldova a marcat 22 de ani de la proclamarea independenţei


Foto: moldpres.md

Republica Moldova a marcat la 27 august aniversarea a 22-a a proclamării independenţei. Oficiali şi politicieni, mii de cetăţeni au venit în dimineaţa zilei în centrul capitalei pentru a depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi pentru a asista la festivitatea consacrată aniversării Independenţei R. Moldova, informează MOLDPRES.

Programul festiv a demarat cu depuneri de flori. Primii la monumentul lui Ştefan cel Mare a adus coroane de flori conducerea de vîrf a ţării, fiind urmată de Premierul român Victor Ponta, Comisarul European pentru Energie, Guenther Oettinger, membri ai Cabinetului de miniştri şi deputaţi.

Sărbătoarea a început în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu un recital al Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, urmat de un spectacol folcloric ”Trandafir de la Moldova”. Manifestările s-au încheiat cu focuri de artificii şi un spectacol muzical-coregrafic „Sfîntă ni-i casa”.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Moldova , independenta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
36 locuitori

Mocreachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Mocreachi alcătuia 36 de oameni în anul 2000. Satul Mocreachi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.