24 august 2013, 11:30 Realitatea moldovenească views 8460
24 august 2013, 11:30 Realitatea moldovenească views 8460

Căștigătorii la olimpiadele republicane vor susține examenul de BAC



 Foto: tv7.md

Absolvenţii de liceu, deţinători ai diplomelor de gradul I, II şi III la olimpiadele republicane, nu vor mai fi eliberaţi de la examenul de bacalaureat la proba respectivă cu nota 10 din oficiu. Metoda rămîne în vigoare doar pentru deţinătorii diplomelor de gradul I-III la olimpiadele şi campionatele internaţionale oficiale, europene şi mondiale, transmite IPN.

Potrivit ministrului educaţiei, Maia Sandu, această decizie a fost luată pentru a evita unele practici coruptibile, dar şi din necesitatea de a crea condiţii egale pentru toţi candidaţii.

Directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chişinău, Boris Volosatîi, este de părere că o astfel de reformă este binevenită, de oarece toţi copiii trebuie puşi în condiţii egale. „Rigorile la olimpiadele republicane nu sunt rigorile de la bacalaureat. Acolo nu sunt camere, nu este acel control perseverent. Trebuie să fie aceleaşi condiţii ca să putem egala nota 10 a unui copil care a luat-o la bacalaureat cu nota 10 din oficiu”, a spus Boris Volosatîi.

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor de bacalaureat, deţinătorii diplomelor de gradul I, II, III la olimpiadele republicane organizate de către Ministerul Educaţiei, în anul absolvirii, erau eliberaţi cu nota 10 din oficiu la disciplina respectivă.

Sursa: tv7

Cuvinte cheie:

Moldova , elevi , bacalaureat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
102 locuitori

Popeştii Noi este un sat din cadrul comunei Petreni, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Drochia și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 102 oameni. Satul Popeştii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.