11 octombrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1317
Cetățeanului României, Recean, nu-i pasă cum vom ajunge în UE
11 octombrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1317

Cetățeanului României, Recean, nu-i pasă cum vom ajunge în UE

Indiferent de cum vom ajunge în Uniunea Europeană, trebuie să muncim.

Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean după ce a fost întrebat ce le răspunde celor care cred că, nu ar fi mai bine pentru Republica Moldova să elimine frontiera de peste Prut, astfel încît Moldova să aibă mai puține probleme pe calea integrării europene.

"Indiferent cum ajungem în Uniunea Europeană, noi trebuie să muncim, este foarte important să înțelegem acest lucru, indiferent, repet, indiferent cum ajungem în Uniunea Europeană, tot va trebui să muncim", a spus el.

Astfel, premierul dă de înțeles că unirea cu României nu ar fi un impediment pentru Republica Moldova, lăsînd să se întrevadă opțiunea lichidării statalității moldovenești în numele integrării europene.

Anterior, autoritățile moldovenești au menționat că, dimpotrivă, doresc să ridice nivelul de trai prin integrarea europeană pentru a contribui la soluționarea conflictului transnistrean și la reintegrarea țării.

Ele au spus că problema transnistreană nerezolvată nu va împiedica Moldova să adere la Uniunea Europeană. Totuși, acest lucru nu înseamnă că Chișinăul renunță la regiunea transnistreană.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exprimat convingerea că, dacă autoritățile moldovenești nu vor reuși să rezolve problema transnistreană înainte de aderarea la UE, aceasta va fi rezolvată după aderare.

"Cetățenii noștri care locuiesc pe malul stîng vor vedea ce înseamnă integrarea în UE, pentru că calitatea vieții noastre va crește, va fi mult mai mare decît este acum. Am văzut acest lucru pe exemplul tuturor statelor care au devenit membre UE în ultimii 20 de ani", a subliniat Maia Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dorin Recean , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2868 locuitori

Tănătari este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tănătari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Tănătari a fost menționat documentar în anul 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.