28 iunie 2013, 16:46 Realitatea moldovenească views 8298
28 iunie 2013, 16:46 Realitatea moldovenească views 8298

Mitropolia Moldovei cere interzicerea imoralităţii prin lege


Foto: ipn.md

Comisia Sinodală pe probleme sociale şi morale din cadrul Mitropoliei Moldovei solicită Parlamentul să interzică imoralitatea prin lege. Membrii comisiei au spus, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că nu mai cer abrogarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii. Solicită, în schimb, completări la orice alt act legislativ în vigoare astfel încât comunitatea minorităţilor sexuale să nu poată organiza acţiuni stradale imorale şi anticreştine.

„Se propune modificarea Legii privind modul de asigurare şi restabilire a ordinii publice sau oricare altă lege pentru interzicerea propagandei imoralităţii. Cerem să fie stipulată definiţia imoralităţii şi interzicerea acesteia”, a spus avocatul Comisiei Sinodale pe probleme sociale şi morale, Elena Bâtcă.

Potrivit avocatei, în cadrul Comisiei Sinodale a fost elaborat un proiect de lege pentru interzicerea moralităţii, care a fost expediat preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrului Iurie Leancă şi preşedintelui Parlamentului, Igor Corman. În proiect se spune că sunt interzise acţiunile publice imorale, care ar putea cauza prejudicii morale şi fizice copiilor, instituţiei familiei şi societăţii.

Protoiereul mitrofor Victor Pleşca a spus că Biserica Creştină nu este împotriva omului, ci împotriva păcatului promovat. „Conform Sfintei Scripturi, homosexualitatea este un păcat condamnat categoric. Cum minciuna nu este compatibilă cu adevărul, aşa şi virtutea nu poate fi compatibilă cu păcatul”, a spus părintele.

Săptămâna trecută, la expirarea termenului de o lună oferit  autorităţilor pentru a revizui Legea cu privire la asigurarea egalităţi, Mitropolia Moldovei a anunţat că Biserica îi lipseşte pe guvernanţi de accesul la Sfânta Taină a Împărtăşaniei.

Cuvinte cheie:

religie , lege , antidiscriminare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
1789 locuitori

Plop-Ştiubei este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Plop-Ştiubei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1789 de oameni. Satul Plop-Ştiubei a fost menționat documentar în anul 1850.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.