28 martie 2013, 17:59 Realitatea moldovenească views 8058
28 martie 2013, 17:59 Realitatea moldovenească views 8058

Noi tensiuni la Bender

Chişinăul atrage atenţia Comisiei Unificate de Control că situaţia din Bender se agravează. Delegaţia Chişinăului în CUC afirmă că Tiraspolul a instalat puncte de control neautorizate.

În declaraţia CUC se mai arată că doi poliţişti au fost maltrataţi de militari transnistreni. Comisia Unificată de Control pierde controlul asupra situaţiei din Zona de Securitate. 

În opinia analistului Oazu Nantoi, clasa politică de la Chişinău doar mimează intenţia de a rezolva conflctul transnitrean.

"În mod normal suferă cetăţeni, inclusiv acei poliţişti care sunt la datorie, dar nu sunt protejaţi de statul Republica Moldova. În 1992 a fost stabilit acest format şi încercările conducerii de la Chşinău s-au redus mai mult la declaraţii. Lumea nu se schimbă prin declaraţii, dar prin acţiune, ceea ce lipseşte cu desăvârşire oficialilor de la Chişinău", a spus analistul.

Totodată, Oazu Nantoi susţine că Moldova nu are un cadru juridic care să reglementeze conflictul transnitrean.

"Ce fel de autorităţi avem la Chişinău, când AIE nicodată nu a discutat serios conflcitul din raioanele de Est? În asemenea situaţii apelăm la autorităţile Republicii Moldova, care nici nu doresc să se ocupe de această problemă, în situaţia în care aceasta ar trebui să consolideze toate formaţiunile parlamentare", a mai spus Oazu Nantoi.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Tiraspol , Bender , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
3693 locuitori

Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.