14 ianuarie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 11732
Material antiderapant a fost împrăștiat pe drumurile naționale
14 ianuarie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 11732

Material antiderapant a fost împrăștiat pe drumurile naționale

Circa 250 de tone de material antiderapant a fost împrăştiat noaptea trecută pe drumurile naţionale pentru combaterea lunecușului.

Anunțul a fost făcut pentru agenţie de către şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină.

Potrivit sursei citate, în total, în lucrări au fost implicate 42 de autospeciale și 94 de muncitori. „Noaptea trecută nu s-au înregistrat precipitații. În această perioadă, pe traseele naționale s-au efectuat lucrări de patrulare și deszăpezire", a spus Căpățină.

În prezent, drumarii din teritoriu execută lucrări de lărgire a părții carosabile și acostamentelor. „Trasee blocate nu există, iar circulaţia rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Totodată, toate sectoarele periculoase sînt monitorizate și după necesitate se intervine", a afirmat Sergiu Căpățină.

În următoarele zile, vremea se menține rece. Pe timp de noapte, termometrele vor indica pînă la -11 grade Celsius, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra pînă la +3 grade Celsius, în sud. Izolat, vor cădea ninsori.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , ghețuș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.