03 februarie 2016, 11:04 Realitatea moldovenească views 5469
Reprezentantul diplomatic la Łódź - distins în cadrul Galei consulilor onorifici
03 februarie 2016, 11:04 Realitatea moldovenească views 5469

Reprezentantul diplomatic la Łódź - distins în cadrul Galei consulilor onorifici

Reprezentantul diplomatic al Republicii Moldova a fost distins pentru contribuţia valoroasă adusă la promovarea cooperării moldo-poloneze. Acţiunea a avut loc, la sfârşitul lunii ianuarie, în cadrul Galei organizate de către corpul consulilor onorifici din voievodatul Łódź, la care au participat 11 consuli onorifici din localitate şi mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale din acest voievodat.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Varșovia, la eveniment a fost prezentă și Lia Țurcan, secretar secund, responsabil de afaceri consulare din cadrul Ambasadei, prezență care a oferit un bun prilej pentru înmânarea Diplomei acordate de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, consulului onorific al Republicii Moldova la Łódź, Pavel Scura, pentru contribuţia valoroasă adusă la promovarea cooperării moldo-poloneze.

Mai mulți oficiali, printre care și ex-voievodul de Łódź, Jolanta Chełmińska, au adus cuvinte de recunoștință pentru activitatea prodigioasă şi numeroasele evenimente organizate împreună, caracterizând activitatea Consulului Onorific al Republicii Moldova drept un bun exemplu de urmat pentru ceilalţi oficiali şi remarcând în special relaţiile foarte bune stabilite cu Republica Moldova, inclusiv datorită eforturilor comune şi strânsei cooperări cu Ambasada Republicii Moldova la Varşovia.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

consulat , distinctie , diplomatia , Polonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.