05 decembrie 2011, 16:02 Realitatea moldovenească views 3238
05 decembrie 2011, 16:02 Realitatea moldovenească views 3238

Lupu: Termenul rezonabil pentru alegerea şefului statului a expirat

Termenul rezonabil pentru alegerea şefului statului deja expiră, dacă nu a expirat. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către preşedintele interimar, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, în cadrul unei emisiuni la Prime TV. Potrivit lui, nu trebuie tergiversată organizarea alegerilor şefului statului, deoarece deja s-a scurs un an de la alegerile parlamentare anticipate. ”Trebuie să recunoaştem că nu avem un credit de timp prea mare”, consideră liderul democrat.

Referindu-se nemijlocit la ziua alegerilor, Lupu a opinat că fiecare deputat, care va participa la proces, trebuie să arate buletinul de vot după ce va ieşi din cabină. Potrivit lui, acest lucru va permite să-i identifice pe cei care doresc sau nu să depăşească criza politică din ţară. "Astfel, va fi clar pentru toată lumea cine îşi doreşte alegerea preşedintelui şi cine pune piedici. Ziua de 16 decembrie va fi un test foarte important pentru tot corpul de deputaţi, deoarece am ajuns la o răscruce şi v-om şti dacă şeful statului se alege manifestînd o responsabilitate pentru prezentul şi viitorul ţării.

De menţionat că vineri, 2 decembrie, deputaţii au votat unanim pentru organizarea pe 16 decembrie a alegerilor şefului statului. Ulterior, Marian Lupu a declarat că săptămîna curentă se va înregistra în calitate de candidat.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.