16 noiembrie 2011, 16:34 Realitatea moldovenească views 5767
16 noiembrie 2011, 16:34 Realitatea moldovenească views 5767

Peste 80% din moldoveni consideră că ţara merge într-o direcţie greşită

83,5% din populaţia Moldovei consideră că ţara merge într-o direcţie greşită, arată datele Barometrului Opiniei Publice (BOP) din luna noiembrie. Rata celor nemulţumiţi a crescut cu 19% faţă de datele de acum jumătate de an, fiind la cel mai înalt nivel, atestat în cadrul măsurărilor BOP.

Populaţia rămîne preponderent nemulţumită de activitatea conducerii ţării în domeniile principale ale vieţii sociale. Astfel, cei mai mulţi - 92% se arată nemulţumiţi de salarii, 90% - de locurile de muncă şi 86% - de nivelul de trai. Totodată, 71% din populaţie nu este mulţumită de situaţia economică a ţării, 32% - consideră că situaţia economică a rămas neschimbată, comparativ cu anul trecut, iar 51% susţin că, pe parcursul anului curent, situaţia s-a înrăutăţit.

Pentru a schimba starea lucrurilor în ţară, 42% din respondenţi consideră că este necesar de îmbunătăţit mecanismul de funcţionare a legilor, iar alţi 32% optează pentru schimbarea conducerii ţării.

Sondajul a fost efectuat în perioada 22 octombrie6 noiembrie curent pe un eşantion reprezentativ de 1113 persoane din 99 de localităţi şi are o marjă de eroare de +/- 3%. Studiul a fost realizat de către Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing „CBS-AXA”, la comanda Institutului de Politici Publice.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
1407 locuitori

Burlăneşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Burlăneşti şi Buzdugeni. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 26 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 219 km de Chișinău. La nord de Burlăneşti se află o întindere stîncoasă cu peşteri, ce formează malul stîng al Drăghiştei. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1407 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din 25 aprilie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.