15 noiembrie 2011, 14:58 Realitatea moldovenească views 3501
15 noiembrie 2011, 14:58 Realitatea moldovenească views 3501

Deputaţii vor primi iconiţe şi cărţi de rugăciune, care să-i ajute să ajungă la un consens

„În Parlamentul Republicii Moldova s-a instalat necuratul, care nu le permite deputaţilor să ajungă la un consens în privinţa alegerii şefului statului”, spune preotul Ghenadie Valuţa, liderul Asociaţiei Obşteşti „Pro-Ortodoxia”, care , în ziua de vineri, 18 noiembrie, înainte de şedinţa în plen a Parlamentului, le va înmîna deputaţilor iconiţe şi cărţi de rugăciune ”în speranţa că acestea le vor lumina mintea”.

Preotul Ghenadie Valuţa a spus că intenţiona să le ofere parlamentarilor obiectele sfinte chiar înainte ca aceştia să intre în cabina de vot. Faptul că nu a fost înscris nici un candidat pentru funcţia de preşedinte nu i-a schimbat însă planurile.

„Încă nu am decis cu siguranţă, dar, cel mai probabil, le vom oferi iconiţe cu chipul Maicii Domnului şi cîte o carte de rugăciuni pentru diferite trebuinţe, inclusiv pentru dragostea aproapelui, poftă, lăcomie şi altele”, a adăugat Ghenadie Valuţa.

De menţionat că vineri, 18 noiembrie, este ziua în care deputaţii urmau să aleagă preşedintele ţării. În situaţia în care nici un candidat nu a fost înscris în această cursă, cel mai probabil, deputaţii se vor întruni vineri în şedinţă plenară.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
216 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Localitatea Florești se află la distanța de 14 km de orașul Anenii-Noi și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Prima atestare documentară a satului Florești datează din anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.