Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 septembrie 2013, 12:27 Diaspora moldovenească views 9666
02 septembrie 2013, 12:27 Diaspora moldovenească views 9666

Sărbătorile naţionale ale Republicii Moldova, marcate la Ankara


Foto: moldova.org

Ziua Independenţei şi Ziua Limbii au fost sărbătorite şi în Turcia în cadrul unei recepţii care a adunat sute de invitaţi. Ambasada Republicii Moldova în Turcia a organizat pe 27 august, la Ankara, o expoziție de pictură și o recepție consacrată celei de-a 22-a aniversări a Zilei Independenței și sărbătorii Limba Noastră, informează moldova.org.

Potrivit organizatorilor, la acțiune au luat parte circa 300 persoane printre care politicieni și funcționari publici din țara gazdă, membri ai corpului diplomatic acreditat la Ankara, reprezentanți ai cercurilor de afaceri și oameni de cultură, precum și reprezentanți ai diasporei moldovenești, inclusiv numeroși tineri ce-și fac studiile la instituțiile de învățămînt superior din Turcia.

Recepția a fost precedatată de vernisajul expoziției pictorilor moldoveni Eudochia Zavtur și Mihai Mungiu. Vizitatorii au avut posibilitate de a se familiariza cu circa 100 lucrări de pictură ale celor doi maeștri.

Pe parcursul recepţiei au fost proiectate filme documentare despre Republica Moldova ca destinație turistică, oraşul Chișinău, beciurile de la Cricova și despre Ansamblul ”Joc”. Invitaţii au avut ocazia de a admira măiestia artistică a unui grup de muzicieni moldoveni, condus de naistul Marin Gheras. De la eveniment nu au lipsit bucatele tradiţionale și băuturile moldovenești.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , independenta , moldovenii , Turcia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
5525 locuitori

Ciorescu este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciorescu, Goian și Făureşti. Satul Ciorescu este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 14 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Ciorescu constituia 5525 de locuitori. A fost menționat documentar la sfîrșitul secolului al XIX-lea

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.