Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 octombrie 2012, 11:40 Diaspora moldovenească views 6239
21 octombrie 2012, 11:40 Diaspora moldovenească views 6239

Datorită unui moldovean aflat în Viena, spitalul din Criuleni a primit un lot de echipamente medicale

Spitalul raional Criuleni a primit cel de-al doilea lot de donație din partea unei instituții socio-medicale din Viena (Austria) – Centru de Geriatrie – azil de bătrîni. Donația a ajuns l-a spital în patru tiruri care conțineau paturi ortopedice, saltele terapeutice, scaune cu rotile, tehnică și aparataj medical.

Valoarea integrală a echipamentului donat depășește suma de 10 milioane de lei și a fost obținut grație implicării unui moldovean stabilit de mulți ani la Viena, Boris Dubirnîi.

Programul de dotare a spitalului raional Criuleni este la a doua etapă și va continua cu alte loturi de donație pe parcursul următorului an.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.