Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 decembrie 2019, 15:30 Diaspora moldovenească views 4261
Hărțile Moldovei istorice vor fi expuse în cadrul unei expoziții în Portugalia (Foto)
20 decembrie 2019, 15:30 Diaspora moldovenească views 4261

Hărțile Moldovei istorice vor fi expuse în cadrul unei expoziții în Portugalia (Foto)

O expoziție a hărților vechi ale Moldovei, mai cu seamă din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, va fi organizată la Biblioteca Publică din orașul portughez Porto, notează Noi.md.

Expoziția urmează a fi desfășurată în contextul marcării a 660 de ani de statalitate a R.Moldova și a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-portugheze.

Ideea organizării conferinței și a expoziției vechilor hărți ale Moldovei aparține lui Sergiu Pavlocev, care își face studiile în Portugalia.

Scopul evenimentului este de popularizare a cartografiei vechi cu reprezentarea Moldovei, precum și de a consolida relațiile diplomatice dintre Moldova și Portugalia. Totodată, inițiatorii îți propun să creeze cataloage cartografice care ar putea servi drept bază științifică pentru manuale din țara noastră.

Autoritățile portugheze sînt în așteptarea avizului final din partea instituțiilor de la Chișinău pentru a stabili data desfășurării expoziției, precum și pentru a demara pregătirile în comun cu Ambasada R.Moldova în Portugalia.

Organizatorii își propun să verniseze expoziția hărților vechi ale Moldovei și la Chișinău, precum și în alte orașe.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

harta , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1307 locuitori

Rujniţa este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Satul Rujniţa este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Ocniţa şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1307 oameni. Prima menţiune documentară a Rujniţei datează din 5 decembrie 1576. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.