Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 octombrie 2012, 11:34 Diaspora moldovenească views 9692
04 octombrie 2012, 11:34 Diaspora moldovenească views 9692

Moldovenii stabiliţi la Bruxelles au sărbătorit "Toamna de Aur"

Toamna, moldovenii împrăştiaţi prin lume devin nostalgici chiar si acolo, unde au un loc de muncă bine platit şi o viaţă mai bună. Măcinaţi de dorul de casă compatrioţii noştri îşi amintesc de ea, dansînd cu foc hora şi căutînd aroma tricolorului în paharul de vin moldovenesc. Aşa au sărbătorit "Toamna de Aur" şi moldovenii stabiliţi la Bruxelles, relatează prime.md.

Compatrioţii noştri spun că toamnele calde din Moldova miroase altfel decît cele de pe malul Mării Nordului. Unii dintre emigranţi spun că nu vor reveni cu traiul în Moldova, pentru că toate rudele s-au stabilit în Belgia.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.