Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 iunie 2022, 13:30 Natura şi turismul views 1712
Directoarea unei agenții de turism: Oamenii s-au săturat de haos și pandemie, de aceea vor să se odihnească așa cum se cuvine
03 iunie 2022, 13:30 Natura şi turismul views 1712

Directoarea unei agenții de turism: Oamenii s-au săturat de haos și pandemie, de aceea vor să se odihnească așa cum se cuvine

În pofida situației complicate în țară și peste hotare, vara - perioada estivală – nu este anulată. Am rugat-o pe Ana Zavalistaia, directoarea agenției de turism TREZA TUR, să ne recomande unde e mai bine să mergem în vacanță.

Stimată Ana, noi am mai discutat și acum un an, pe atunci toată lumea spera că în anul următor pandemia se va încheia și ramura turismului se va restabili pe deplin. Iată că pandemia s-a încheiat, dar nu ne este mai ușor… Cum vă isprăviți în actuala situație, în care multe direcții au devenit dificile?

 Pandemia s-a încheiat și activitatea turistică a fost reluată. Am deschis toate direcții pe care le aveam înainte de pandemie – Bulgaria, Grecia, România – au fost anulate toate restricțiile.

Există țări în care încă mai funcționează cererea de prezentare a vaccinării, ori se poate călători fără acest document?

Turcia, Egipt încă mai cer certificatul de vaccinare sau testele. Și țările din Europa anulează restricțiile.

Poate deveni o problemă faptul că, temporar, Agenția servicii publice nu mai eliberează pașapoarte? Cum vor acționa agențiile de turism în caz că unele țări, în pofida solicitării MAEIE, nu vor permite intrarea compatrioților noștri care au pașapoartele expirate?

Deocamdată această prevedere nu a intrat în vigoare. Totul depinde de MAEIE. Cred că 90% dintre turiști s-au pregătit din timp pentru perioada estivală, de odihnă.

Avem informații despre scumpirea semnificativă a călătoriilor în anumite țări. Așteptați o reducere a fluxului de turiști din cauza majorării prețurilor?

Într-adevăr, tururile s-au scumpit și ne așteptăm la noi scumpiri. Dar mereu există niște oferte speciale, tururi de ultim moment. Reieșind din situația de la începutul sezonului, fluxul nu se va micșora. Posibil, vor fi procurate alte variante de odihnă, oamenii se vor odihni mai modest, dar se vor odihni totuși.

Continuarea interviului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

director , agenție de turism , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.