Gherman Doinița

S-a născut la 6 decembrie 1988 la Chișinău, într-o familie de intelectuali. La vîrsta de 2 ani deja manifesta un interes deosebit pentru muzică. Prima apariţie în scenă în faţa unui public larg are loc la 13 de ani, tot atunci face cunoştinţă cu producătorul Cătălin Gondiu. Astfel, la scurt timp, au înregistrat primele piese, iar Doiniţa a fost inclusă în programele concertistice muzicale.

A absolvit Liceul Teoretic „Al. I. Cuza", paralel a studiat pianul la Școala de Arte. „V. Poliakov", apoi a devenit studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

A debutat pe scena națională, cu melodii care au devenit instantaneu hit-uri: „Nu-s o fată ca oricare", „Busuioc, busuiocel", „Zii bade cu Fluiera" etc. Fiecare concert din viața ei, o face să iubească scena tot mai mult.

A urmat apoi lansarea primului ei album, care include 11 piese ‒ acestea fiind o simbioză a muzicii electronice cu cea folk. Acum lucrează asupra celui de-al doilea album al său, la fel în stil etno, doar că de această dată vor fi folosite instrumente live şi se va combina muzica rock cu cea folk. De asemenea, D. Gherman lucrează la un nou proiect, de astă dată va aborda stilul muzicii de estradă.

Scrie muzică și versuri atît pentru melodiile sale, cît şi pentru alţi interpreţi. Îşi încearcă puterile şi în calitate de moderatoare a emisiunilor TV. Participă cu plăcere la crearea scenariilor, la organizarea programelor de divertisment.

Are multe turnee prin ţară. Colaborează cu interpreţi din România.

Cîţiva ani la rînd a participat la selecțiile naționale pentru „Eurovision", în anul 2012, a prezentat piesa „Welcome to Moldova".

Localităţile Moldovei şi diasporei

Caraiman

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
65 locuitori

Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.

Citeşte mai departe