Iordanov Serghei

Iordanov Serghei ‒ regizor, actor.

S-a născut la 10 martie 1958 în Chișinău, Republica Moldova. A absolvit Institutul de Arte „Gh. Muzicescu” (1981) şi cursurile superioare de regie de pe lîngă Uniunea Сineaştilor din URSS la Moscova (1984). A activat în calitate de actor şi regizor la studioul „Moldova-film” (1979-1985).

Filmografia (actor):
Buna ziua, am sosit”, 1979 ‒ rol episodic,
„Misiune specială”, 1979) ‒ Steţiuc,
Marele război mic”, 1980 ‒ rol episodic,
Codul „Fulgerul de Sud”, 1980 ‒ Lunin,
„Să-ţi cînte cucul în fată”, 1983 ‒ Victor.

Regizor:
„Bătrînul şi calul”, 1980, scurtmetraj artistic ‒ scenarist şi regizor,
„Blocnotesul nocturn”, 1981 ‒ scurtmetraj artistic,
„Industria Moldovei Sovietice ‒ satului”, 1981, documentar, scenariul şi regia,
„Reputaţia obligă”, 1982 ‒ documentar, scenariul şi regia,
„Secretarul comitetului raional de partid”, 1979 ‒ documentar,
„Viitorul începe astăzi”, 1980 ‒ documentar,
„Responsabilitatea”, 1980 ‒ documentar, în colaborare cu N. Ghibu.

Revistele „Usturici”:
„Surpriză dragul surprizei” (№ 46-47, 1983),
„Amarul fructului interzis” (№ 51, 1984),
„Cine mai eşti şi tu?” (№ 56-57, 1985),
„Pornirea grea”, „Indignator” (№ 61, 1985),
„Alter ego” (№ 62, 1985).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bahu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
557 locuitori

Bahu este un sat din cadrul comunei Săseni, raionul Călăraşi. Satul Bahu se află în valea rîulețului Bahu, afluent stîng al rîului Cula, la distanţa de 40 km de orașul Călăraşi și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 557 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1907.

Citeşte mai departe