Iordanov Serghei

Iordanov Serghei ‒ regizor, actor.

S-a născut la 10 martie 1958 în Chișinău, Republica Moldova. A absolvit Institutul de Arte „Gh. Muzicescu” (1981) şi cursurile superioare de regie de pe lîngă Uniunea Сineaştilor din URSS la Moscova (1984). A activat în calitate de actor şi regizor la studioul „Moldova-film” (1979-1985).

Filmografia (actor):
Buna ziua, am sosit”, 1979 ‒ rol episodic,
„Misiune specială”, 1979) ‒ Steţiuc,
Marele război mic”, 1980 ‒ rol episodic,
Codul „Fulgerul de Sud”, 1980 ‒ Lunin,
„Să-ţi cînte cucul în fată”, 1983 ‒ Victor.

Regizor:
„Bătrînul şi calul”, 1980, scurtmetraj artistic ‒ scenarist şi regizor,
„Blocnotesul nocturn”, 1981 ‒ scurtmetraj artistic,
„Industria Moldovei Sovietice ‒ satului”, 1981, documentar, scenariul şi regia,
„Reputaţia obligă”, 1982 ‒ documentar, scenariul şi regia,
„Secretarul comitetului raional de partid”, 1979 ‒ documentar,
„Viitorul începe astăzi”, 1980 ‒ documentar,
„Responsabilitatea”, 1980 ‒ documentar, în colaborare cu N. Ghibu.

Revistele „Usturici”:
„Surpriză dragul surprizei” (№ 46-47, 1983),
„Amarul fructului interzis” (№ 51, 1984),
„Cine mai eşti şi tu?” (№ 56-57, 1985),
„Pornirea grea”, „Indignator” (№ 61, 1985),
„Alter ego” (№ 62, 1985).

Localităţile Moldovei şi diasporei

Schinenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
41 locuitori

Schinenii Noi este un sat din cadrul comunei Schineni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni Satul Schinenii Noi a fost menționat documentar în anul 1830.

Citeşte mai departe