Pinciuc Vladimir

Pinciuc Vladimir ‒ actor.

S-a născut la 3 septembrie 1940 în oraşul Petrikovo, regiunea Gomel, Bielorusia. A absolvit GITIS-ul „A. Lunacearski” de la Moscova în anul 1965. S-a produs pe scenele teatrale de la Aşhabad, Briansk, Nicolaev, Oriol. Pe parcursul anilor 1967-1972 este actor la teatrul din Vladivostok. În anul 1972 este distins cu titlul de Artist Emerit al RSFSR. Începînd cu anul 1973 şi pînă în anul 1977 este actor la Teatrul Dramatic Rus „A. Cehov” de la Chișinău. Se produce în calitate de actor într-o serie de filme artistice.

Filmografia:
„Mînia”, 1974 ‒ episod,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ episod,
„Durata zilei”, 1974 ‒  Berechet,
„Ce-i trebuie omului”, 1975 ‒ Pecionca,
Mark Twain împotrivă”, 1975 ‒ episod,
O întîmplare la festival”, 1976 ‒ redactor,
„Nimeni afară de tine”, 1976 ‒ episod,
Pe urmele fiarei”, 1976 ‒  comisarul celui de-al doilea regiment.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pohoarna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
2002 locuitori

Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.

Citeşte mai departe