Gulko Anna

Anna Gulko s-a născut în anul 1990 la Chișinău, Republica Moldova.

A început să cînte la vîrsta de trei anișori, participînd la diverse festivaluri și spectacole muzicale. În anul 2004 Anna Gulko a avut primele sale turnee artistice în Danemarca, Franța și Austria.

Anna a lansat primul său album solo în anul 2004 cu denumirea „16x16” („16 cîntece la vîrsta de 16 ani”). Albumul „Ia-mă în brațe” lansat în anul 2007, include piese de diferite stiluri și direcții muzicale.

În anul 2007 Anna Gulko a fondat formația „Anna Gulko & Scorsla”, din formaţie fac parte 4 muzicieni şi Anna Gulko, care este solistă a ansamblului. Paralel lansează videoclipul „Ia-mă în brațe”, iar în anul 2008 – videoclipul „Oraș nocturn”. În prezent formația „Anna Gulko & Scorsla” şi-a schimbat componența și stilul muzical, devenind „Anna Gulko & X”. Stilul său muzical poate fi definit drept un mix de muzică pop și rock.

În anul 2010 a fost lansat CD-ul „Bărci albastre”, realizat de formația „Anna Gulko & X”. A fost filmat un videoclip pentru single-ul „Bărci albastre”. În prezent formația „Anna Gulko & X” participă la viața muzicală a capitalei și concertează prin orașele republicii.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Congazcicul de Jos

Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Citeşte mai departe