Ann Sannat

Formația „Ann Sannat” a fost fondată în anul 1998 de către Eduard Suhari. Din formaţie fac parte Eduard Suhari (Alizbar), Ina Bondari, Alexandru Samodum.

Formația şi-a început activitatea cu concerte în diferite cluburi din capitală. Stilul de interpretare al formaţiei „Ann Sanat” poate fi considerat folk. Repertoriul formaţiei constă din muzică irlandeză, balcanică, muzică populară moldovenească, dar şi din propriile aranjamente şi compoziţii originale.

În anul 1998 a fost lansat albumul de debut cu denumirea „Poveştile cîntate ale elfilor”.

În anii 1999-2003 formația a avut mai multe turnee artistice și a participat la diverse festivaluri în Ucraina, Rusia, România, Ungaria.

Componența formației a fost schimbată de mai multe ori, muzicienii şi-au început cariera solo, au avut colaborări cu alte formații.

La 11 decembrie 2011 solista Ina Bondari a nimerit într-un accident auto în drumul spre Sankt Petersburg unde trebuia să susţină un concert. În prezent rămîne internată la un spital din Sankt Petersburg în stare gravă, după ieşirea din comă.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rezina

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1495
Populația:
10196 locuitori
Logo

Rezina este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rezina. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Rezina se află la o distanţă de 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 10196 locuitori. Localitatea Rezina este atestată documentar în anul 1495.

Citeşte mai departe