Manciu Alexandru

S-a născut la 24 martie în anul 1986 în oraşul Tiraspol, Republica Moldova, într-o familie de muzicieni, tatăl Sergiu este trompetist, mama Elena este dirijor de cor. Alexandru mai are doi fraţi mai mici şi ei împătimiţi de muzică. A început să cînte la patru ani, căci părinţii neavînd cu cine să-i lase îi luau cu ei la concerte şi repetiţii, aşa Alexandru a învăţat de unul singur cîntecul „Hai, bordei”.

Alexandru a absolvit liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Studiile muzicale superioare le-a urmat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, facultatea de instrumente cu coardă, specialitatea vioară.

În anii copilăriei a participat la primul său concurs „De la 5 la 20” din Bender și a luat locul I. În anul 2003 a luat Premiul II la Concursul de muzică uşoară „Steaua Chişinăului”. În anul 2004 a participat la Festivalul „Două inimi gemene”. A luat Premiul mare la Festivalul-concurs „Micul prinţ” și diploma Festivalului „Stele mici” (Sankt Petersburg, Rusia). În anul 2009 Alexandru Manciu a devenit cîştigător al concursului „Fabrica de staruri”.

Primul album solo „Încă o zi” a fost lansat în anul 2009.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Camenca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Citeşte mai departe