Manciu Alexandru

S-a născut la 24 martie în anul 1986 în oraşul Tiraspol, Republica Moldova, într-o familie de muzicieni, tatăl Sergiu este trompetist, mama Elena este dirijor de cor. Alexandru mai are doi fraţi mai mici şi ei împătimiţi de muzică. A început să cînte la patru ani, căci părinţii neavînd cu cine să-i lase îi luau cu ei la concerte şi repetiţii, aşa Alexandru a învăţat de unul singur cîntecul „Hai, bordei”.

Alexandru a absolvit liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Studiile muzicale superioare le-a urmat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, facultatea de instrumente cu coardă, specialitatea vioară.

În anii copilăriei a participat la primul său concurs „De la 5 la 20” din Bender și a luat locul I. În anul 2003 a luat Premiul II la Concursul de muzică uşoară „Steaua Chişinăului”. În anul 2004 a participat la Festivalul „Două inimi gemene”. A luat Premiul mare la Festivalul-concurs „Micul prinţ” și diploma Festivalului „Stele mici” (Sankt Petersburg, Rusia). În anul 2009 Alexandru Manciu a devenit cîştigător al concursului „Fabrica de staruri”.

Primul album solo „Încă o zi” a fost lansat în anul 2009.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căpriana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2362 locuitori

Căpriana este un sat şi comună din raionul Străşeni. Căpriana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Strășeni și la 37 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Căpriana a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe