Sulac Doina

S-a născut la 11 iulie 1988 la Chișinău, Republica Moldova.

Debutul Doinei Sulac a avut loc în cadrul unei serate de creație a tatălui său Nicolae Sulac. Doinița a interpretat piesa Angelei Moldovanu „Mi-am cusut bondiță nouă”, acompaniata de Orchestra de muzica populară „Lăutarii”, pe atunci avea doar patru ani.

Studiile muzicale şi le-a făcut întîi la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, clasa dirijat coral, apoi a absolvit „Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice”, facultatea canto, mai tîrziu a făcut şi facultatea de politologie de la ULIM.

În anul 2002 a lansat albumul de debut „Doina”, care a inclus și prima piesă scrisă de Doina Sulac − „Dor”.

În anul 2008 a lansat albumul „Mohor”. În prezent se ocupă de lansarea albumului de muzica populară „Floarea lui Sulac”, care va începe cu cuvintele spuse de Grigorie Vieru cu două săptămîni înainte de a deceda.

În anul 2011 Doina Sulac a înregistrat centrul de muzică „Floarea lui Sulac”. Scopul fondării e organizarea unei școli private de muzică la care copii începînd cu vîrsta de 5 şi pînă la 18 ani să poată lua lecţii de armonie, muzicologie, solfegiu, canto. Copii vor fi pregătiți pentru diverse concursuri „Ring star” și „Junior Eurovision”.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Trifăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
988 locuitori

Trifăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexandrovca și Trifănești. Localitatea Trifănești este situată la distanța de 19 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 988 de oameni. Satul Trifănești este menționat documentar în anul 1588.

Citeşte mai departe