Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria audio | Galeria video |

Sulac Doina

S-a născut la 11 iulie 1988 la Chișinău, Republica Moldova.

Debutul Doinei Sulac a avut loc în cadrul unei serate de creație a tatălui său Nicolae Sulac. Doinița a interpretat piesa Angelei Moldovanu „Mi-am cusut bondiță nouă”, acompaniata de Orchestra de muzica populară „Lăutarii”, pe atunci avea doar patru ani.

Studiile muzicale şi le-a făcut întîi la Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, clasa dirijat coral, apoi a absolvit „Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice”, facultatea canto, mai tîrziu a făcut şi facultatea de politologie de la ULIM.

În anul 2002 a lansat albumul de debut „Doina”, care a inclus și prima piesă scrisă de Doina Sulac − „Dor”.

În anul 2008 a lansat albumul „Mohor”. În prezent se ocupă de lansarea albumului de muzica populară „Floarea lui Sulac”, care va începe cu cuvintele spuse de Grigorie Vieru cu două săptămîni înainte de a deceda.

În anul 2011 Doina Sulac a înregistrat centrul de muzică „Floarea lui Sulac”. Scopul fondării e organizarea unei școli private de muzică la care copii începînd cu vîrsta de 5 şi pînă la 18 ani să poată lua lecţii de armonie, muzicologie, solfegiu, canto. Copii vor fi pregătiți pentru diverse concursuri „Ring star” și „Junior Eurovision”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.