Zaiciuc Vladimir

Zaiciuc Vladimir Stepanovici - actor de teatru şi film.

S-a născut la 4 noiembrie  în anul 1937, a absolvit   Colegiul teatral „ B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. A lucrat la teatrul „Luceafărul” din anul 1961. Cariera de actor de film şi-a început-o din anii studenţiei. Artist emerit al Republicii Moldova - 1967.

Filmografie:

„Cînd omul nu-i la locul lui”, 1957 – Fedea,
„Cînd se duc cocorii”, 1963 - episod,
Seghei Lazo”, 1967 - Sibirţev,
„Singur în faţa dragostei”, 1969 –profesorul de educaţie fizică,
„Acolo, unde l-au omorît”, 1969, „Telefilm- Chișinău” - episod,
„Zece ierni pentru o vară” 1969 - episod,
„Vica, eu şi folietonul”, 1972 - episod,
„Durata zilei», 1974- episod,
„Mînia”, 1974 - episod,
Nicuşor din tribul TV”, 1975 - episod,
„Ce-i trebuie omului”, 1975 - episod,
Codul „Fulgerul din sud” 1980- episod.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alcedar

Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Citeşte mai departe