Alianţa

Ansamblul de dans „Alianţa” a fost creat în anul 1992. Director artistic al proiectului − Chelbuţ Lada Anatolievna. În 1993 i s-a alăturat un alt coregraf  ̶ Hromenoc Galina Vitalievna.

În 1997 ansamblul a fost distins cu titlul de „Formaţie Artistică Model”. În septembrie 1998, „Alianţa” a obţinut titlul de laureat al concursului de televiziune „Steaua de Dimineaţă” din Moscova.

În 2000 a luat parte la Festivalul-concurs Internaţional „Speranţele Europei” ediţia a III-a din oraşul Soci,unde au obţinut Premiul mare şi o diplomă. În ianuarie 2003 ansamblul a participat la ediţia a VI-a a Festivalului-concurs Internaţional „Speranţele Europei".

În octombrie 2003, formaţia a cîştigat Marele Premiu al Festivalului de Copii şi Tineret „Fantezia de Toamnă” (or. Odessa).

În 2005 – la ediţia II a Concursului de creaţie a copiilor şi adolescenţilor din Rusia „Speranţele Rusiei" (or. Moscova) „Alianţa” a obţinut locul I la categoria „Coregrafia de estradă. Ansambluri”, precum şi o diplomă în categoria „Coregrafia de estradă. Formele mici.”

În aprilie 2006, „Alianţa” a luat parte la Festivalul Naţional de Artă Coregrafică (or. Chișinău). Ansamblul a fost distins cu titlul de laureat al Premiului I, iar conducătorul L. A. Chelbuţ – a obţinut Diploma de Cel mai bun coregraf al festivalului.

La ediţia a VI-a a Festivalului-concurs din Ucraina „Dansul îşi cheamă prietenii” (Krivoi Rog), echipa a luat locul II la categoria „dans contemporan”.

În anul 2009 − Ansamblul devine membru al Federaţiei de Dansuri Moderne de Estradă din Moldova. Participa la Campionatul Moldovei de dansuri contemporane.
Apoi Obţine premiul I „Pentru Cel mai bun Dance Show al Anului 2010”.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Isăicani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
794 locuitori

Isăicani este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 794 de oameni. Satul Isăicani a fost menționat documentar în anul 1704.

Citeşte mai departe