Cibotaru Gavriil

Gavriil Cibotaru ‒ actor.

Născut la 20 iulie 1925 în comuna Tîrnova, raionul Donduşeni, Moldova. Studii speciale în domeniul actoriei nu a avut, s-a filmat însă ca actor în roluri episodice în numeroase filme la studioul „Moldova-film", practic, în toate filmele lui Emil Loteanu, care îl considera un fel de talisman al său împreună cu Svetlana Toma şi Grigore Grigoriu. A activat concomitent în calitate de asistent de regie la studioul „Moldova-film". Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia rolurilor episodice:

„Gustul pîinii", 1966,
Această clipă", 1968,
„Zece ierni pentru o vară",1969,
Lăutarii", 1971,
„Şatra urcă în cer", l976,
„Ana Pavlov", 1983,
Luceafărul", 1987
„Găoacea", 1991.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grăseni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1534
Populația:
863 locuitori

Grăseni este un sat din cadrul comunei Todireşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituiae 863 de oameni. Satul Grăseni a fost menționat documentar în anul 1534 cu denumirea Greceni.

Citeşte mai departe