Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 noiembrie 2011, 16:27 Concursuri, expoziţii, proiecte views 8946
07 noiembrie 2011, 16:27 Concursuri, expoziţii, proiecte views 8946

Vînătorii din Dondușeni au marcat sărbătoarea profesională

Pe teritoriul fostului restaurant „Moara veche” din Donduşeni membrii societăţii raionale a vînătorilor şi pescarilor deja al doilea an au marcat sărbătoarea naţională „Ziua vînătorului”. Locul de popas vănătorii l-au amenajat cu fotografii şi obiecte vînătoreşti şi s-au apucat să pregătească bucatele. Iar toate acestea trebuiau apreciate de juriul competent care mai apoi a determinat învingătorii unui concurs neobişnuit de sărbătoare.

La început colectivele de vînători din localităţile raionului s-au alineat, a fost ridicat drapelul şi a răsunat imnul vînătorilor. Cuvinte calde de felicitare cu prilejul „Zilei vînătorului” şi privitor la obţinerea noilor succese în  sezonul de vînătoare au fost adresate din partea conducerii societăţii raionale a vînătorilor şi pescarilor, reprezentanţilor conducerii raionului şi oaspeţilor de onoare ai sărbătorii. La Ziua naţională a vînătorului anul acesta au participat şapte colective de vînători din or. Donduşeni, satele  Baraboi, Climăuţi, Pocrovca, Tîrnova, Ţaul  şi Cernoleuca.

La finele sărbătorii au fost determinaţi învingătorii concursului zilei vînătorului. Locul întîi la toate nominaţiile a revenit colectivului satului Baraboi – preşedinte Viorel Gandrabura, locul doi l-a ocupat colectivul de vînători din satul Ţaul – preşedinte Vitalie Matveev, şi de locul trei s-au învrednicit vînătorii din satul Climăuţi – preşedinte Victor Nichitoi. Diploma de gradul întîi pentru pregătirea celui mai gustos frigărui i-a fost înmînată lui Victor Chiriac, vînător din Climăuţi. Sărbătoarea a continuat  cu veselie, muzică şi dansuri pînă tîrziu.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.