Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 mai 2015, 11:36 Opere de artă views 8555
O alee a domnitorilor Moldovei va fi inaugurată la Cricova (Video)
19 mai 2015, 11:36 Opere de artă views 8555

O alee a domnitorilor Moldovei va fi inaugurată la Cricova (Video)

O alee cu 11 busturi din bronz ale domnitorilor Moldovei din perioada medievală şi pînă la începutul secolului al XIX-lea va fi inaugurată vineri, 22 mai, în scuarul central din oraşul Cricova, chiar în ziua în care localitatea îşi serbează hramul.

În aceeaşi zi localitatea va fi vizitată de delegaţi din mai multe localităţi din Ucraina şi România, cu care oraşul are încheiate acorduri de înfrăţire

La ora 13.00, cei mai talentaţi copii din oraşul Cricova vor evolua în cadrul unui concert organizat în centrul localităţii, iar la ora 19.00 în scenă vor urca artişti autohtoni de muzică populară. Sărbătoarea va culmina cu focuri de artificii.

Reamintim că lista domnitorilor Moldovei, precum și alte informații și date istorice pot fi vizualizate la compartimentul ISTORIA a proiectului moldovenii.md.

Cuvinte cheie:

domnitori , moldovenii , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.